Tarina

Miten referenssit sai alkunsa?

Historia

20 vuotta myyntihistoriaa

Mistä idea sai alkunsa?

Referenssit saivat alkunsa 2001 keväällä työskennellessäni yksityispankkiirina. Ensimmäisinä kuukausina en saanut yhtäkään kauppaa, vaikka edustamani tuotteet olisivat tuoneet asiakkailleni taloudellisia hyötyjä. Aloin tiedostamatta kysymään referenssejä oman verkostoni jäseniltä utelemalla, että kuka heidän lähipiiristään haluaisi säästää ja sijoittaa omaan tulevaisuuteensa. Tämän jälkeen huomasin merkittävän muutoksen tapaamisteni määrässä ja laadussa, joka johti myös kauppamäärieni kasvuun. Kaiken tämän takan on ainoastaan käyttämäni referenssimalli, joka on ollut tärkein uusasiakashankintastrategiani viimeisen 20 vuoden ajan.

Ensimmäinen koulutus

Ensimmäinen koulutus pidettiin Swanline Oy:n johtohenkilöille. Ennen kouluttajanurani aloittamista pohdiskelin, että miten voisin auttaa ja opettaa myyntialalla työskenteleviä henkilöitä tekemään työnsä tehokkaammin. Asiaa mietittyäni soitin Sakari Seppälälle tapaamisen merkeissä. Tavatessamme Sakarin kanssa kysyin häneltä suoraan, että mitä mieltä hän olisi referenssimallin kouluttamisesta. Sakari vastasi kehuen ideaani. Sakari tilasi ensimmäisen koulutuksen Swanlinen henkilöstölle.

Swanlinen johtohenkilöitä koulutettuani kysyin kirjallista palautetta. Saamani allekirjoitettu palaute kertoi koulutukseni sisällön nerokkuudesta. Koulutetut totesivat, että koulutusta voi suositella yrityksille ja yksityishenkilöille kaikilla toimialoilla.

Yli 5000 myyjää koulutettu

Vuosien aikana olen saanut kohdata huipputyyppejä koulutuksissani. Olemme haastaneet toinen toisiamme ja oppiminen on varmasti ollut vastavuoroista. Voisi sanoa että matkan varrella on vuodatettu kuvannollisesti verta, hikeä ja kyyneleitä molemmin puolin.

Vielä ei ole vastaan tullut yhtään alaa missä ei referenssimalli toimisi – se vaatii ainoastaan mallin käyttöönoton ja sisäänajon. Kun oivallat referenssimallin toiminnan, työntekosi muuttuu entistä mielekkäämmäksi ja saat työskennellä omana itsenäsi – ihmiseltä ihmiselle.

Koulutuksissa on esiin noussut aika ajoin omat arvot ja niiden mukaan toimiminen, kun käytetään referenssimallia. Luottamus on arvoista suurin, joka on suora seuraus avoimesta ja rehellisestä tavasta toimia.

“Suurin luottamuksen mittari on kun asiakas suosittelee henkilöä”

Kouluttaja

Petri Fagerström

Olen Suomen paras myyntikouluttaja, kun puhutaan uusasiakashankinnasta referenssimallia hyödyntäen. Yksi erittäin pätevä peruste tälle on se, että minulla ei ole yhtäkään kylmää soittoa tai kylmää tapaamista 20 vuoteen.

Lisäksi olen välittävä perheenisä, minulla on 15-, 17-, sekä 28-vuotiaat lapset, ja maailman paras vaimo. Vapaa-ajan harrastuksiini kuuluu muun muassa raviurheilu, sekä referenssikoira Oreon ulkoiluttaminen ja kuntosalilla käyminen. Elämäntavoitteeni on auttaa myyjiä maailmanlaajuisesti tekemään enemmän kauppaa, sekä saavuttamaan omat unelmansa.

Tilaa koulutuksesi tänään!